Mancare de vinete cu carne de porc

Printeaza

Mancare de vinete cu carne de porc din: vinete, carne de porc, ceapa, pasta de rosii, supa de carne, rosii, usturoi, ulei, cascaval, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Mancare_de_vinete_cu_carne_de_porc

  • 2 vinete potrivite
  • 500 g carne de porc
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 400 ml supa strecurata de carne
  • 2 rosii bine coapte
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri cascaval ras
  • 1 ardei gras galben
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea, o rumeneşti uşor, pe toate părţile, în 2-3 linguri de ulei bine încins, apoi o scoţi deoparte. In grăsimea rămasă, căleşti ceapa tocată. Când se înmoaie puţin, adaugi pasta de roşii diluată cu puţină supă de carne, sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă circa 10 minute.

Pasezi sosul de ceapă, adaugi car-nea rumenită, restul de supă strecu-rată şi laşi să fiarbă, sub capac, ta foc mic, circa 40 de minute, până când carnea este pătrunsă. Dacă scade prea mult, mai adaugi puţină apă fierbinte.

Speli vinetele, le tai felii subţiri (cu tot cf coajă), le sotezi separat în două linguri de ulei încins, adaugi usturoiul zdrobit, roşiile curăţate de pieliţe şi date prin râzătoare, ardeiul tăiat fâşii late şi laşi să fiarbă 5-6 minute.

Când carnea este bine pătrunsă, adaugi vinetele, potriveşti din nou, de sare şi piper şi laşi să mai fiarbl 5-6 minute. Pui totul intr-un vas ter-morezistent, presari caşcavalul ras şi introduci vasul în cuptor aproxiativ 10-15 minute, până se topeşte caşcavalul şi se combină aromele. Serveşti caldă.

Mancare de vinete cu carne de porc

Mancare_de_vinete_cu_carne_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.