Mancare de vinete cu ceapa si rosii
PrinteazaMancare de vinete cu ceapa si rosii din: vinete, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, busuioc.
- 1 kg vinete
- 1 kg rosii mari
- 4 cepe mari
- 2 capatani de usturoi
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Alegi vinete bine coapte, lunguieţe şi subţiri, care au mai puţine seminţe. Speli vinetele, le tai în ron-dele groase de 1 cm şi le presari cu sare. După 10 minute, le opăreşti cu apă uşor sărată şi le laşi să se scurgă.
Opăreşti roşiile şi le pasezi printr-o strecurătoare, apoi fierbi timp de 20 minute sucul obţinut, până mai scade. La sfârşit, sărezi sosul de roşii şi îl condimentezi cu usturoi curăţat şi zdrobit, cu busuioc şi cu piper negru măcinat, după gust. Cureţi cepele şi le tai solzişori. Le căleşti în 50 ml ulei încins, până se înmoaie, având grijă să nu se ardă.
In borcane de 800 ml, pui în straturi rondele de vinete, ceapă şi sos de roşii. Acoperi cu 1-2 linguri ulei şi laşi un spaţiu de 2 cm până la gura borcanului. Infiletezi capacele şi fierbi borcanele la bain-marie, timp de 20 de minute. După ce s-au răcit în apă, le depozitezi în cămara răcoroasă.
Iarna, încălzeşti mâncarea şi îngroşi sosul cu 1 linguriţă făină desfăcută în 50 ml apă rece sau suc de roşii.
Mancare de vinete cu ceapa si rosii
Pofta buna!