Mâncare de vită cu mărar
PrinteazaMâncare de vită cu mărar din: carne de vita, ceapa, ulei, sare, marar, patrunjel, faina.
- 600 g carne de vita
- 1 ceapa mica
- 30 ml ulei
- sare
- 3 linguri mari de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita de faina
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o tai în bucăţele şi o căleşti puţin, împreună cu ceapa tocată în ulei încins. Stingi cu puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Speli în multe ape mărarul, îl toci, dar nu foarte mărunt şi îl adaugi peste carne, împreună cu un pahar de apă şi făina amestecată bine, să nu apară cocoloaşe.
Adaugi şi sare, după gust. Laşi să fiarbă 40 de minute la foc mic, apoi adaugi pătrunjelul tocat şi dai deoparte. Serveşti mâncarea alături de paste fierte şi cu smântână din belşug.
Mâncare de vită cu mărar
Pofta buna!