Mancare din fasole uscata
PrinteazaMancare din fasole uscata
- 1 kg fasole uscată albă
- 2 morcovi mai mari
- 2 buc. păstârnac
- 5 cepe ma mari
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură boia dulce de arde
- 1 cană ulei
- 6 foi dafin
- sare
Mod de preparare:
Se pune fasolea la fiert în 3 l apă împreună cu morcovul şi păstârnacul tocat mărunt şi o ceapă şi 1 lingură de sare. Când fasolea este fiartă nu trebuie să aibă multă apă în ea, pentru că este o mâncare scăzută.
Intr-o tigaie se pjn uleiul şi cele 4 cepe tocate, să se călească, apoi se pune şi boiaua de ardei. In altă oală se pune un strat din fasolea fiartă (se împarte în trei), apoi se pune cu lingura jumătate din ceapa călită, 1 lingură de zahăr şi 3 foi de dafin.
Se pune o parte de fasole, cealaltă jumătate de ceapă, 1 lingură de zahăr şi 3 foi de dafin şi în final ultima parte de fasole. Se mai lasă 10 minu:e la foc moale. Se poate servi şi cu mămăligă sau cu mălai.
Pofta buna!