Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere
PrinteazaMancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere din: tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.), ouă, unt, trufa negra, coaja de lămâie, nucşoară, pesmet, pătrunjel, fileuri de anşoa, capere, sare, piper.
- 500 g tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.)
- 7 ouă
- 50 g unt
- 1 trufă neagră
- coaja de la 1 lămâie
- 1 praf de nucşoară
- 30 g pesmet pisat
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 4 fileuri de anşoa
- 15 g capere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb tari trei ouă şi se toacă împreună cu carnea de pasăre şi se mestecă cu mixerul. Se răstoarnă totul într-o oală de pământ şi se adaugă untul.
Se sparg cele patru ouă rămase, separând albuşul de gălbenuş şi, unul câte unul, se încorporează gălbenuşurile în amestecul de mai sus.
Se parfumează cu două treimi din trufa tăiată cubuleţe, coaja de lămâie, puţină niicşoară, sare şi piper. Se bate albuşul spumă şi se încorporează încet preparatului.
Se unge o tavă, se presară fundul cu pesmet şi pătrunjel tocat şi se pune deasupra piureul de pasăre ornat cu anşoa şi restul de trufă.
Se ţine la cuptor cald (termostat 7-8) timp de 35 de minute şi se serveşte fierbinte, chiar din tavă.
Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere
Pofta buna!