Mancare de dovleac
PrinteazaMancare de dovleac din: dovleac, sunca, rucola, ulei, otet, sare.
- 60 g dovleac
- 4 felii şuncă subţire
- 2 bucăţi carne de pui (piept de pui)
- 10 fire rucola
- 3 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- sare
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă şi îl tai cubuleţe pe care le pui într-o tavă. lei două felii subţiri de şuncă, pui deasupra o bucată de piept de pui şi răsuceşti.
La fel faci şi cu restul de şuncă şi carne de pui. Aşezi rulourile peste dovleac, în tavă, şi dai la cuptor pentru 25-30 de minute.
Intr-un bol pui 1 lingură oţet şi 3 linguri ulei de măsline. Speli rucola, o scurgi de apă şi o pui în bol, în oţet şi ulei.
Când scoţi din cuptor tava, laşi să se răcească puţin, apoi iei 2 linguri din dovleac, adaugi peste salată şi amesteci.
Aşezi pe o farfurie salata de rucola, dovleac şi deasupra pui carnea.
Pofta buna!