Mâncare de dovlecei cu carne
PrinteazaMâncare de dovlecei cu carne din: carne de pui, dovlecei, ceapa, ardei gras, rosii, pasta de tomate, marar, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare, piper, varza rosie, castraveti verzi.
- 800 g carne de pui
- 800 g dovlecei
- doua cepe
- doi ardei grasi
- 4 rosii
- o lingura cu pasta de tomate
- o legatura de marar
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- varza rosie
- castraveti verzi
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie fâşii subţiri cu ajutorul cuţitului de curăţat legume, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
Roşiile se opăresc câteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se taie sferturi.
Se încinge uleiul într-o craţiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte două minute.
Se adaugă carnea de pui, se călesc zece minute, apoi se adaugă ardeii graşi şi dovleceii.
Se prăjesc zece minute, apoi se pun roşiile şi pasta de tomate dizolvată în două căni cu apă.
Se condimentează, se fierb până se înmoaie carnea, se adaugă usturoiul pisat sau feliat, se mai fierb cinci minute, se amestecă bine cu mărar tocat şi se iau de pe foc.
Se serveste fierbinte, cu salata de varza rosie sau salata de castarveti verzi cu usturoi.
Mâncare de dovlecei cu carne
Pofta buna!