Mancare de dovlecei cu roşii
PrinteazaMancare de dovlecei cu roşii
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- un kilogram de roşii
- două cepe albe
- o căpăţînă mică de usturoi
- un ardei capia
- un ardei iute mic
- o legătură de pătrunjel
- 100 ml ulei
- sare, piper
- smîntînă
- iaurt
Preparare:
Mancare de dovlecei cu roşii: Dovleceii se curăţă de cotoare, se spală, se taie felii rotunde, se presară sare şi se pun într-o strecurătoare.
Cepele se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pun pe o farfurie. Usturoiul se curăţă de foi, se taie în jumătăţi şi se pune lîngă ceapă.
Roşiile se spală, se opăresc timp de cîteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se taie rondele.
Se pune ulei într-o tavă, se aşază feliile de dovlecei, ardeiul capia şi ardeiul iute tăiaţi rondele, feliile de roşii, se presară ceapa şi usturoiul.
Se condimentează, se presară pătrunjel tocat mărunt şi se toarnă două căni de apă. Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit pînă cînd dovleceii s-au înmuiat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de dovlecei cu rosii
Buna mancarea de dovlecei. Eu as pune si o vanata.