Mancare de dovlecei cu roşii

Printeaza

Mancare de dovlecei cu roşii

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • un kilogram de roşii
  • două cepe albe
  • o căpăţînă mică de usturoi
  • un ardei capia
  • un ardei iute mic
  • o legătură de pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • sare, piper
  • smîntînă
  • iaurt

Preparare:

Mancare de dovlecei cu roşii: Dovleceii se curăţă de cotoare, se spală, se taie felii rotunde, se presară sare şi se pun într-o strecurătoare.

Cepele se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pun pe o farfurie. Usturoiul se curăţă de foi, se taie în jumătăţi şi se pune lîngă ceapă.

Roşiile se spală, se opăresc timp de cîteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se taie rondele.

Se pune ulei într-o tavă, se aşază feliile de dovlecei, ardeiul capia şi ardeiul iute tăiaţi rondele, feliile de roşii, se presară ceapa şi usturoiul.

Se condimentează, se presară pătrunjel tocat mărunt şi se toarnă două căni de apă. Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit pînă cînd dovleceii s-au înmuiat

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • mancare de dovlecei cu rosii

1 comentariu

  1. Buna mancarea de dovlecei. Eu as pune si o vanata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.