Mancare de dovlecei
PrinteazaMancare de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 6 dovlecei mai maricei
- 2 cepe
- 4 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei.
După 2-3 minute adăugaţi dovleceii şi ardeiul gras tocat mărunt. Puneţi şi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe.
Adăugaţi 1 cană cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, până când toate cele din cratiţă sunt bine fierte.
Serviţi mâncarea de dovlecei caldă sau rece, presărată cu pătrunjelul tocat mărunt presărat pe deasupra.
Mancare de dovlecei
Pofta buna!