Mancare de dovlecei

Printeaza

Mancare de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 6 dovlecei mai maricei
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari.

Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei.

După 2-3 minute adăugaţi dovleceii şi ardeiul gras tocat mărunt. Puneţi şi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe.

Adăugaţi 1 cană cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, până când toate cele din cratiţă sunt bine fierte.

Serviţi mâncarea de do­vlecei caldă sau rece, presărată cu pătrunjelul tocat mărunt presărat pe deasupra.

 

Mancare de dovlecei

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.