Mancare de dovlecel cu rosii si orez

Printeaza

Mancare de dovlecel cu rosii si orez din: usturoi, dovlecei, ceapa, ardei capia, orez, rosii, ulei, sare, piper, boia.

Mancare de dovlecel cu rosii si orez

Ingrediente:

  • 1 căpăţâna de usturoi
  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 cepe
  • 3 ardei capia
  • 150 g orez
  • 5 roşii
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare:

Ungi un vas cu ulei. Zdrobeşti căţeii de usturoi şi îi pui în vas, uniform.

Aşezi apoi un rând de dovle­cei, feliaţi subţire, după aceea un rând de ceapă fideluţă, un rând de ardei capia, jumătate din ore­zul spălat, felii de roşii, apoi iar dovlecel, ceapă, ardei, orez, roşii.

Nu adaugi apă, ci doar pui capacul şi dai la cuptor o oră. Serveşti preparatul cald sau rece, simplu sau cu garnitură la grătar, în panglică de foitaj, peste care presari boia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.