Mancare dulce de gutui
PrinteazaMancare dulce de gutui din: gutui, zahar, vin, ulei, faina, apa.
Ingrediente:
- 1,5 kg gutui
- 200 g zahar
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei
- 50 g faina
- 200 ml apa
Mod de preparare:
Gutuile se taie felii groase, se curăţă de sâmburi, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Când se scot, se pun pe şerveţele, pentru a absorbi uleiul.
în uleiul rămas se adaugă zahărul şi făina care au mai rămas şi se pun pe foc până când se caramelizgază zahărul.
Se amestecă în continuu. Se stinge cu vinul şi un pahar de apă şi se lasă pe foc până se topeşte de tot zahărul, apoi sosul rezultat se pune peste gutui. Se lasă pe foc încă 5 min. Dacă sosul este prea subţire, se mai pune puţină făină.
Mâncarea se serveşte atât caldă, cât şi rece.
Pofta buna!