Mâncare exotică cu pui
PrinteazaMâncare exotică cu pui din: piept de pui, ananas, ardei iute, nuca de cocos, alune prajite, ulei de masline, lapte de cocos, cuisoare, scortisoara, sare, piper, marar si cocos confiat.
- un kilogram piept de pui
- o conserva de ananas
- un ardei iute
- 50 g nuca de cocos
- 100 g alune prajite
- 100 ml ulei de masline
- 400 ml lapte de cocos
- doua cuisoare
- un betisor scortisoara
- sare
- piper
- marar
- cocos confiat
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune într-un bol.
Se toarnă deasupra laptele de cocos, se presară sare şi piper după gust, cuişoarele zdrobite şi batonul de scorţişoară rupt în bucăţi mici.
Se introduce la rece pentru 30 de minute, se scoate, se scurge de lichid şi se unge cu ulei.
Se condimentează, se aşază pe grătarul încins şi se frige.
Ananasul se scurge de suc, se taie cubuleţe şi se pune la călit împreună cu ardeiul iute în două linguri cu ulei.
Când a devenit auriu se adaugă alunele prăjite, nuca de cocos, sare şi piper.
Se călesc două minute, se adaugă bucăţile de pui fripte şi se toarnă sucul din conservă.
Mancarea se serveste calda, presarata cu marar tocat si cocos confiat tocat marunt.
Mâncare exotică cu pui
Pofta buna!