Mancare de fasole boabe (iahnie)
PrinteazaMancare de fasole boabe (iahnie) din: fasole boabe, patrunjel, ceapa, rosii, sare, dafin.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- pătrunjel verde
- o ceapă
- 500 g roşii
- sare
- o frunză dafin
Mod de preparare Mancare de fasole boabe (iahnie):
Se alege fasolea, se spală şi se pune în apă să stea 12 ore; apoi se varsă apa, se toarnă apă fierbinte şi se lasă să fiarbă 5-10 minute.
Se varsă şi această apă şi se înlocuieşte cu alta, tot fierbinte, ca să acopere fasolea şi se lasă să scadă.
Din roşii se face un suc de roşii; ceapa tăiată se căleşte în untdelemn; ambele se adaugă la fasolea aproape fiartă.
Se pun pătrunjelul verde tocat, foaia de dafin, sarea şi se lasă să fiarbă bine fasolea.
Pofta buna!