Mancare de fasole boabe (iahnie)

Printeaza

Mancare de fasole boabe (iahnie) din: fasole boabe, patrunjel, ceapa, rosii, sare, dafin.

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • pătrunjel verde
  • o ceapă
  • 500 g roşii
  • sare
  • o frunză dafin

 

Mod de preparare Mancare de fasole boabe (iahnie):

Se alege fasolea, se spală şi se pune în apă să stea 12 ore; apoi se varsă apa, se toarnă apă fierbinte şi se lasă să fiarbă 5-10 minute.

Se varsă şi această apă şi se înlocuieşte cu alta, tot fierbinte, ca să acopere fasolea şi se lasă să scadă.

Din roşii se face un suc de roşii; ceapa tăiată se căleşte în untdelemn; ambele se adaugă la fasolea aproape fiartă.

Se pun pătrunjelul verde tocat, foaia de dafin, sarea şi se lasă să fiarbă bine fasolea.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.