Mancare de fasole cu miel
PrinteazaO reteta de mancare de fasole cu miel din: pulpa de miel, boabe de fasole, carnati, slanina, ceapa, ulei de masline, pasta de rosii, usturoi, supa de legume sau de miel, cimbru, vin alb, foi de dafin, patrunjel, rozmarin, nucsoara, pesmet, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 g pulpa de miel
- 200 g boabe de fasole
- 400 g carnati cruzi
- 300 g slanina
- 4 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri pasta de rosii
- 2 catei de usturoi
- 8 cani supa de legume sau de miel
- 200 ml vin alb
- 1 legatura cimbru
- 2 foi de dafin
- 3 fire plus 2 linguri patrunjel verde tocat
- 1 crenguta rozmarin
- 1/4 nucsoara macinata
- 50 g pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Boabele de fasole se inmoaie in apa minim 6 ore. Peste slanina si peste pulpa de miel se presara sare si piper. Apoi acestea se prajesc in uleiul incins intr-o cratita, dupa care se scot.
Se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi se adauga pasta de rosii, fasolea, vinul si supa. Verdeturile se leaga cu ata si se fierb cu carnea si slanina cca 45 minute. Dupa 45 minute se adauga carnaciorii si se mai lasa 20 minute. Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se indeparteaza verdeturile si toata carnea, slanina si carnaciorii se vor taia felii.
Se presara pe deasupra lor sare, piper si nucsoara. Intr-un vas termorezistent se pun in straturi slanina, carnaciorii si carnea. Deasupra se pun cele 2 linguri de patrunjel tocat si pesmetul. Se lasa la cuptor pana cand pesmetul devine auriu.
Poftă bună!