Fasole picanta la borcan din: fasole verde, usturoi, ghimbir, piper, sare, boabe de mustar. Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi fideluţă 4-5 căţei usturoi boabe de piper 1 cm ghimbir (opţional) cimbru uscat (opţional) boabe muştar negru sare neiodată Mod de preparare: Borcanele se vor umple cu apă, apoi se varsă într-un recipient […]
Mancare de fasole pastai pentru iarna
PrinteazaMancare de fasole pastai pentru iarna din: dovlecei, ardei capia, ceapa, morcovi, rosii, ulei, fasole pastai, sare, marar.
Ingrediente:
- 3 dovlecei mari
- 4 ardei capia, mari
- 5 cepe mari
- 2 morcovi
- 5 roșii mari
- 400 ml ulei
- 2 kg fasole păstăi
- sare
- 3 legături mărar
Mod de preparare:
Cureți păstăile, le tai în bastonașe de 2-3 cm lungime și le opărești până se înmoaie puțin.
Decojești dovleceii, îi tai cubuleţe și îi fierbi 3-4 minute, în apă cu sare.
Tai ceapa julien, razi mare morcovii, iar ardeii curățați de cotoare îi mărunțești în robot.
Dovleceii îi scurgi bine de apă și faci din ei un piure.
Roșiile opărite puțin le decojești și le pui în robot, transformându-le într-un sos grosuţ.
Călești ceapa în uleiul încins, iar când devine sticloasă, adaugi morcovul, iar după 10 minute, ardeiul.
După ce le-ai călit 10 minute, pui păstăile, condimentele, dovleceii făcuți piure și sosul de roșii.
Amesteci și le fierbi până se ridică uleiul la suprafață.
Adaugi și mărarul tocat mărunt.
Încălzești borcanele în cuptor, pe tavă.
Pui mâncarea în borcane, înfiletezi capacele și lași borcanele să se răcească lent, acoperite cu pături.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Fasole picanta la borcan
Zacusca de fasole pastai
Zacusca de fasole pastai din: fasole pastai, vinete, ceapa, gogosari, ardei, bulion, ulei, rosii, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole păstăi 200 g vinete 100 g ceapă 100 g gogoşari 100 g ardei gras 200 g roşii 50 g bulion 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa, gogoşarul şi ardeiul le cureţi. […]
Salata de fasole si telina pentru iarna
Salata de fasole si telina pentru iarna din: fasole, ceapa, radacina de telina cu frunze, ardei iute, otet, zahar, ulei, apa, boabe de mustar, sare. Ingrediente: cate 300 g fasole verde fideluta si pastai galbene 1 ceapa 1 rdacina mare de telina cu frunze 1 ardei iute verde 1/2 cana otet 3/4 cana zahar 1/4 […]
Pofta buna!