Mancare de fasole cu peste la cuptor

Printeaza

Mancare de fasole cu peste la cuptor din: ulei de masline, chorizo, ceapa, spanac, merluciu, paprika, ardei iute, fasole alba, zeama de lamaie, ulei de masline, maioneza cu usturoi.

 

 

Ingrediente: Mancare_de_fasole_cu_peste_la_cuptor

  • ulei de măsline
  • 100g de chorizo crud pentru gătit
  • 1 ceapă, tocată
  • 250g de spanac
  • 2 fileuri a câte 140g de merluciu fără piele
  • 1/2 linguriţă de paprika afumată dulce
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în fâşii
  • 1 conservă de 400g de fasole albă, boabele scurse
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • maioneză cu usturoi, pentru servire

Mod de preparare:

Fierbe un ibric cu apa si incinge cuptorul la temperatura mare.

Incinge 1 lingurita de ulei intr-o tigaie, indeparteaza membrana de la chorizo, pune carnea in tigaie, adauga ceapa si gateste 5 minute, maruntind carnea cu o lingură de lemn, până când este aurie şi înconjurată de zeamă.

Ceapa trebuie să devină şi ea aurie şi moale.

Intre timp, pune spanacul într-o strecurătoare mare şi toarnă peste el apa fiartă, pentru a-l opări, apoi trece-l printr-un jet de apă rece. Stoarce-l, apoi lasă-l deoparte.

Tapetează cu folie de aluminiu o tavă de copt, unge-o cu puţin ulei şi pune în ea peştele.

Asezonează-l, presară pe el paprika afumată şi stropeşte-l cu puţin ulei.

Pune ardeiul iute în tigaia cu carne, prăjeşte totul încă 1 minut, apoi adaugă fasolea, spanacul, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.

Lasă mâncarea să se încălzească, apoi asezoneaz-o după gust.

Dă peştele la cuptor 5 minute sau până când se pătrunde, fără să devină uscat – nu va fi nevoie să-l întorci pe partea cealaltă.

Pune în farfurii mâncarea de fasole, apoi aşază cu grijă peştele deasupra şi stropeşte cu zeama din tavă.

Serveşte totul cu o lingură de maioneză cu usturoi.

Mancare de fasole cu peste la cuptor

Mancare_de_fasole_cu_peste_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 

Hering cu fasole si usturoi

Peste (hering) cu fasole si usturoi

Hering cu fasole si usturoi din: heringi, fasole, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 heringi 300 g fasole grasa 3 catei de usturoi 150 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curata pestele, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu servetele absorbante. Presarati-l cu sare si piper si prajiti-l in 100 […]

Peste cu salata de fasole alba

Salata de fasole cu peste afumat

Salata de fasole cu peste afumat din: macrou, fasole, porumb, masline, castraveti, oua, patrunjel, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 500 g macrou afumat 300 g fasole roşie fiartă 300 g porumb fiert 200 g măsline feliate 200 g castraveţi muraţi 3 ouă fierte 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguri oţet 3 linguri apă […]

File de peşte la cuptor cu smantană sau mujdei de usturoi

File de peste cu fasole

File de peste cu fasole din: fileuri, fasole, rosii, praz, telina, morcovi, dafin, cimbru, lamaie, sare, piper, busuioc. Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.