Mâncare de Varză cu Afumătură – este un preparat tradițional românesc care îmbină savoarea cărnii afumate cu dulceața naturală a verzei. Acest fel de mâncare este ideal pentru zilele răcoroase, oferind o masă sățioasă și plină de arome autentice. Este o rețetă care a trecut testul timpului, fiind apreciată de generații întregi pentru gustul său […]
Mancare de fasole si praz
PrinteazaMancare de fasole si praz din: fasole, praz, morcovi, bulion, ulei, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- o conservă mare fasole gata fiartă
- 2 fire praz
- 1 morcov
- o linguriţă bulion
- 2 linguri ulei
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Mancare de fasole si praz: Partea albă de la praz se curăţă şi se taie rondele, după care se căleşte în ulei încins. Se adaugă morcovul tăiat, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert.
Când morcovul s-a fiert, se adaugă fasolea trecută sub un jet de apă rece.
Se lasă la fiert 5 minute, se adaugă bulionul desfăcut cu puţină apă şi se mai lasă 10 minute la fiert. Se aduce la masă cu sare, pătrunjel şi inele de praz.
Pofta buna!
Borș de Conopidă – Această rețetă combină gustul proaspăt al conopidei cu aromele bogate ale legumelor și aciditatea plăcută a borșului, rezultând un preparat reconfortant și sănătos. Ideal pentru a fi servit ca fel principal sau aperitiv, borșul de conopidă vă va încânta papilele gustative și vă va aduce multiple beneficii pentru sănătate. Conopida, o […]