Mancare de fasole rosie, mazare si porumb
PrinteazaMancare de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare, porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei, sare.
- 350 g fasole boabe rosie
- 1 ceapa
- 200 g mazare
- 200 g porumb
- 2 ardei capia
- 2 linguri cu bulion
- 1 lingurita cu boia dulce
- 1 ardei iute
- bicarbonat
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Lasă fasolea la înmuiat în apă cu bicarbonat. După 2-3 ore, schimbă apa şi pune fasolea la fiert.
Intre timp, curăţă legumele şi taie ceapa în cubuleţe, iar ardeiul în fâşii. Incinge câteva linguri cu ulei într-o cratiţă şi căleşte ceapa, apoi adaugă ardeii şi mazărea, iar peste două minute, pune porumbul.
Acoperă cu apă şi lasă să fiarbă.
Când fasolea este moale, scurge-o şi pune-o peste legume, completează cu apă, lasă să dea în câteva clocote, apoi adaugă bulionul, boiaua şi sare.
Fierbe totul la foc iute şi lasă să scadă. Adaugă ardeiul (cu tot cu seminţe) tocat mărunt şi mai ţine pe foc cinci minute.
Mancare de fasole rosie, mazare si porumb
Pofta buna!