Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană
PrinteazaMancare de fasole verde cu cartofi si smantană
Ingrediente:
- 500 g fasole verde
- 500 g cartofi
- 2 cepe mari
- 2 morcovi potriviţi
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză)
Mod de preparare:
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană: Fasolea o cureţi, o tai în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi morcovii, tai ceapa solzişori, dai morcovii pe răzătoarea mare şi le căleşti împreună cu fasolea 10-15 minute, la foc mic.
Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi laşi la scurs deoparte. Intr-o cratiţă pui un rând de cartofi, apoi unul de fasole călită pâne le termini.
Torni apă mai mult de jumătate de cratiţă şi laşi mâncarea pe foc iute până începe să fiarbă. Apoi dai focul rnic ca să se înăbuşe.
Cu 5 minute înainte să iei cratiţa de pe foc, adaugi smântână sau maioneza şi verdeaţa tăiâă mărunt.
Poftă bună!