Mâncare de fasole verde cu năut si carne de vitel
PrinteazaO reteta de mancare de fasole verde cu naut si carne de vitel din: fasole verde, ceapa, naut, vrabioara de vitel, sare, piper, cimbru, ulei de masline, pasta de chilli, pasta de tomate si patrunjel verde.
- un kg fasole verde fideluţă
- 3 cepe albe
- 200 g năut
- 500 g vrăbioară de viţel
- sare
- piper negru măcinat şi boabe
- cimbru verde şi uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- o linguriţă pastă de chilli
- 2 linguri pastă de tomate
- pătrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie carnea feliuţe şi se înăbuşă în uleiul de măsline. Se adaugă ceapa tăiată rondele şi se călesc împreună. Năutul se fierbe separat în apă cu sare şi apoi se scurge în sită. Se adaugă în cratiţă cu ceapa şi carnea şi se fierb înăbuşit.
Fasolea fideluţă se pune spce sfârşit, ca să nu se zdrobească. Se lasă să mai fiarbă 20 de minute şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se adaugă pasta de chilii şi pasta de tomate şi se bagă pentru 10 minute în cuptor, să se rumenească uşor. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde.
Mâncare de fasole verde cu năut si carne de vitel
Pofta buna!
Azi o sa fac niste mancarica de fasole, dar fara naut