salată ușoară și plină de vitamine poate fi servită ca aperitiv sau ca garnitură sănătoasă pentru diverse feluri principale. Ingrediente: 300 g fasole verde proaspătă, curățată și tăiată în bucăți de aproximativ […]
Mancare de fasole verde cu verdeata si rosii
PrinteazaMancare de fasole verde cu verdeata si rosii din: fasole verde, ceapă, verdeaţă, ulei, roşii decojite, sare, supă concentrată, sare.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 1 ceapă
- verdeaţă tocată
- 1 ceaşcă ulei
- 3 roşii decojite
- sare
- 1 lingură supă concentrată
- sare
Mod de preparare:
Mancare de fasole verde cu verdeata si rosii: Fasolea se curăţă de codiţe şi de vârfuri, se spală cu apă rece şi se pune să fiarbă într-o cană de sUpă caldă sau în apă caldă.
Se acoperă cratiţa cu un capac, se micşorează focul şi se fierbe înăbuşit o oră.
Fasolea lasă mult suc la fiert şi nu trebuie acoperită cu apă în timpul preparării.
Se sărează, se adaugă ceapa tocată mărunt, o ceaşcă de ulei, o lingură de supa concentrată şi verdeaţă–tocată mărunt.
Se fierbe în continuare o jumătate de oră, după care se adaugă roşiile decojite şi tăiate felii subţiri, se mai fierbe doar 10 minute şi se ia cratiţa de pe foc. Se serveşte caldă.
fasole verde, unt, vinegreta. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice. Fasolea verde conține fibre dietetice, care pot ajuta […]
Fasole verde cu ierburi aromate
din: unt, fasole verde, telina, ceapa, usturoi, rozmarin, busuioc, sare. Vitamina A din fasolea verde este esențială pentru sănătatea ochilor și a pielii, iar vitamina C sprijină sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului din alimente. Datorită conținutului său de fibre și carbohidrați complecși, fasolea verde poate ajuta la menținerea […]
Pofta buna!