Mancare de fasole verde
PrinteazaO reteta de mancare de fasole verde din: fasole verde, ceapa, rosii cherry, bulion, ulei, usturoi, boia iute, sare si busuioc verde.
- 1 kg fasole verde lata
- 1 ceapa
- 500 g rosii cherry
- 2 linguri cu bulion
- 2 linguri cu ulei
- 4-5 catei de usturoi
- boia iute
- sare
- busuioc verde
Mod de preparare:
Curăţă fasolea de aţe şi opăreşte-o în apă clocotită cu sare. Scoate-o şi las-o la scurs. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei, cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, adaugă bulionul, o ceaşcă de apă şi o linguriţă cu boia iute.
Lasă un minut pe foc, tot amestecând. Adaugă acum roşiile cherry tăiate pe jumătate şi fasolea opărită, o cană cu apă. Lasă să dea în clocot, amestecă uşor, ca să nu se rupă fasolea. Adaugă usturoiul pisat, sare dacă e nevoie şi lasă pe foc 5-10 minute. Este la fel de bună caldă sau rece.
Mancare de fasole verde
Pofta buna!