Mancare de fasole verde

Printeaza

O reteta de mancare de fasole verde din: fasole verde, ceapa, rosii cherry, bulion, ulei, usturoi, boia iute, sare si busuioc verde.

Ingrediente:

  • 1 kg fasole verde lata
  • 1 ceapa
  • 500 g rosii cherry
  • 2 linguri cu bulion
  • 2 linguri cu ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • boia iute
  • sare
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Curăţă fasolea de aţe şi opăreşte-o în apă clocotită cu sare. Scoate-o şi las-o la scurs. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei, cu un praf de sare. Când s-a înmuiat, adaugă bulionul, o ceaşcă de apă şi o linguriţă cu boia iute.

Lasă un minut pe foc, tot amestecând. Adaugă acum roşiile cherry tăiate pe jumătate şi fasolea opărită, o cană cu apă. Lasă să dea în clocot, amestecă uşor, ca să nu se rupă fasolea. Adaugă usturoiul pisat, sare dacă e nevoie şi lasă pe foc 5-10 minute. Este la fel de bună caldă sau rece.

Mancare de fasole verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.