Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi

Printeaza

Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi din: ficăţei de pui, morcovi, ceapa, ciuperci, rosii, pasta de tomate, usturoi sau usturoi verde, ardei iute, pudră curry, busuioc, marar verde, sare, piper, ulei, cartofi, orez, malai.

Ingrediente:Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi

  • 500 g ficăţei de pui
  • 2 morcovi
  • 4 cepe
  • 300 g ciuperci
  • 3 roşii
  • 1 lingură pastă tomate
  • 1 căpăţână de usturoi sau 1 legătură usturoi verde
  • 1 ardei iute mic
  • 1/2 linguriţă pudră curry
  • busuioc
  • mărar verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cartofi
  • orez
  • mălai

Mod de preparare:

Speli ficăţeii cu apă rece şi imediat îi laşi să se scur­gă în strecurătoare. Cureţi ceapa şi o toci peştişori. In 2-3 linguri ulei înăbuşi ceapa până ce devine sticloasă, adaugi morcovii tăiaţi radele şi ficăţeii de pui.

Adaugi ciupercile spălate şi tăiate felii şi ustu­roiul tocat mărunt. Pui roşiile curăţate de pieliţe şi date apoi prin râzătoare, ardeiul iute spălat şi crestat puţin doar în vârf.

Adaugi şi pasta de tomate di­zolvată în puţină apă, 1 vârf de cuţit pudră de curry, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă totul până scade, presari busuioc şi mărar verde tocat mărunt şi scoţi ardeiul iute.

Serveşti mâncărică fierbinte, cu orez delicios pregătit, cartofi fierţi natur, cu unt şi pătrun­jel verde sau cu o mămăliguţă pripită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.