Mancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi
PrinteazaMancare de ficat cu ciuperci, rosii si usturoi din: ficăţei de pui, morcovi, ceapa, ciuperci, rosii, pasta de tomate, usturoi sau usturoi verde, ardei iute, pudră curry, busuioc, marar verde, sare, piper, ulei, cartofi, orez, malai.
- 500 g ficăţei de pui
- 2 morcovi
- 4 cepe
- 300 g ciuperci
- 3 roşii
- 1 lingură pastă tomate
- 1 căpăţână de usturoi sau 1 legătură usturoi verde
- 1 ardei iute mic
- 1/2 linguriţă pudră curry
- busuioc
- mărar verde
- sare
- piper
- ulei
- cartofi
- orez
- mălai
Mod de preparare:
Speli ficăţeii cu apă rece şi imediat îi laşi să se scurgă în strecurătoare. Cureţi ceapa şi o toci peştişori. In 2-3 linguri ulei înăbuşi ceapa până ce devine sticloasă, adaugi morcovii tăiaţi radele şi ficăţeii de pui.
Adaugi ciupercile spălate şi tăiate felii şi usturoiul tocat mărunt. Pui roşiile curăţate de pieliţe şi date apoi prin râzătoare, ardeiul iute spălat şi crestat puţin doar în vârf.
Adaugi şi pasta de tomate dizolvată în puţină apă, 1 vârf de cuţit pudră de curry, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă totul până scade, presari busuioc şi mărar verde tocat mărunt şi scoţi ardeiul iute.
Serveşti mâncărică fierbinte, cu orez delicios pregătit, cartofi fierţi natur, cu unt şi pătrunjel verde sau cu o mămăliguţă pripită.
Pofta buna!