Mancare greceasca de miel cu legume si macaroane
PrinteazaMancare greceasca de miel cu legume si macaroane din: carne de miel fără os, ulei, ceapa, usturoi, ardei iute, pasta de tomate, vin roşu, supă de legume, roşii decojite, sare, piper, boia, ardei graşi, rosii, macaroane, brânză de oaie.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de miel fără os
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri pastă de tomate
- 250 ml vin roşu
- 250 ml supă de legume
- 80 g roşii decojite
- sare
- piper
- 1 linguriţă boia
- 2 ardei graşi
- 3 roşii mari
- 259 g macaroane
- 150 g brânză de oaie
Mod de preparare:
Carnea de miel o speli, o tai în bucăţi potrivite, pe care apoi le prăjeşti în ulei încins. Adaugi ceapa tocată, ardeiul iute tăiat mărunt, usturoiul şi pasta de tomate. Stingi cu vin şi supă de legume.
Adaugi roşiile decojite şi boiaua, sare şi piper. Laşi să fiarbă înăbuşit, timp de 1 1/2 oră. Tai mărunt roşiile şi ardeii graşi şi le pui în mâncare, cu 10 minute înainte de a fi gata.
Intre timp fierbi macaroanele în apă cu sare. Când mâncarea este gata, o amesteci cu macaroanele şi presari deasupra brânză rasă, în momentul servirii.
Pofta buna!