Mancare greceasca de vitel
PrinteazaMancare greceasca de vitel din: carne de vitel, usturoi, vin, rosii, arpagic, nucsoara, sare, piper.
- 1,5 kg carne macră de viţel
- 1 kg arpagic
- 250 g roşii pasate
- 100 ml vin roşu
- 3 căţei de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 3 foi de dafin
- 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
- 2 cuişoare chimen măcinat
- 2 linguri oţet roşu
- 4 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Zvântă carnea şi tai-o în cubuleţe. Incinge într-un vas ceramic uleiul. Pune bucăţile de carne să se prăjească, amestecând cu o lingură ca să se rumenească pe toate părţile. Sărează, piperează, apoi scoate carnea pe platou.
Pune în grăsimea încinsă usturoiul tocat, dafinul, nucşoara, cuişoarele şi chimenul. Lasă 1-2 minute, apoi pune înapoi carnea. Adaugă roşiile pasate, oţetul şi amestecă.
Lasă să dea în câteva clocote, apoi toarnă vinul şi apă până sosul acoperă carnea. Adaugă arpagicul curăţat, potriveşte de sare, acoperă şi lasă la foc mic o oră.
Când serveşti, presară pătrunjel tocat.
Pofta buna!