Mancare haiduceasca cu carne de vitel
PrinteazaMancare haiduceasca cu carne de vitel din: malai, branza de vaca, unt, pulpa de vitel, patrunjel, sare.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.
Ingrediente:
- 500 g malai
- 200 g branza de vaca
- 100 g unt
- 400 g pulpa de vitel
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Mancare haiduceasca cu carne de vitel: Intr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat o lingură rasă de sare, se ţoşrnă mălaiul, în ploaie, amestecând mereu cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe.
fierbe mămăliga până se îngroaşă cât trebuie. Dacă nu este suficient de tare se mai adaugă o mână sau două de mălai şi se mai lasă să fiarbă vreo 5 minute, amestecând in continuu.
răstoarnă mămăliga într-un vas şi se lasă să se răcească puţin.
taie carnea în bucăţele, după care se înăbuşă bine în ulei şi apă.
unge o cratiţă cu unt, se pune un strat de mămăligă, apoi unul de brânză frecată cu unt, unul de carne, iar unul de mămăligă şi aşa mai departe.
Deasupra se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor un sfert de oră.
Pofta buna!