Mancare de hrisca cu ciuperci
PrinteazaMancare de hrisca cu ciuperci din: ciuperci, hrisca, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel.
Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale.
De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și a bolilor cronice.
- 300 g ciuperci proaspete
- 250 g hrişcă
- o ceapă
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 2-3 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit în ulei.
După ce s-a rumenit, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate mărunt.
Se presară sare şi piper şi se amestecă până ce scade apa pe care şi-o lasă.
Se pun boabele de hrişcă la fiert în 500 ml apă, se acoperă şi se lasă să fiarbă bine.
Nu se amestecă cât fierbe hrişcă. Când a scăzut lichidul, preparatul este gata. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se serveşte pe pat de salată verde, cu ciuperci şi pătrunjel deasupra.
Mancare de hrisca cu ciuperci
Pofta buna!