Mâncare de hrişcă cu vinete
PrinteazaMâncare de hrişcă cu vinete din: hrisca, vanata, ceapa rosie, rosii uscate, scortisoara, ghimbir, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, miez de nuca, seminte de floarea soarelui.
- 150 g hrisca
- o vanata
- doua cepe rosii
- 100 g rosii uscate in ulei
- un sfert de lingurita cu scortisoara
- un sfert de lingurita cu ghimbir pudra
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- patrunjel
- miez de nuca
- seminte de floarea soarelui
Mod de preparare:
Hrişcă se spală în apă rece, se fierbe zece minute în apă cu sare, apoi se opreşte focul. Se acoperă cu un capac, se lasă să se umfle, apoi se pune în farfurii. Vânătă se spală, se taie cuburi, se presară cu sare şi se lasă să stea într-o strecurătoare zece minute. Se scurge de apă, se amestecă bine cu scortisoara, pudra de ghimbir si piper si se prajesc in ulei incins la foc iute.
Se scot cu o spumiera pe un servet absorbant, apoi se pun peste hrisca. Cepele se curata de foi, se spala si se taie pestisori. Se prajesc cinci minute in ulei incins, apoi se adauga rosiile uscate scurse de ulei, sare si piper.
Se mai tin pe foc inca cinci minute, se pun peste vinete si hrisca si se presara patrunjel proaspat tocat.
Mancarea se mai poate presara cu miez de nuca sau seminte de floarea soarelui.
Mâncare de hrişcă cu vinete
Pofta buna!