Mancare indiana condimentata 

Printeaza

Mancare indiana condimentata din: linte, morcov, ardei, praz, ghimbir, seminte chimen, seminte fenicul, marar, apa, sare, ulei.

Ingrediente:

  • 1 cană linte rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1 bucată de praz
  • 1 bucăţică ghimbir proaspăt
  • 1 linguriţă chimen seminţe
  • 1 linguriţă fenicul seminţe
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 1 linguriţă coriandru măcinat
  • 1 linguriţă fenicul măcifiat
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 litru de apă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Mancare indiana condimentata : Speli lintea în 5-6 ape şi o pui la fiert împreună cu morcovul, ardeiul capia, 1/2 linguriţă turmeric şi sarea.

Pui morcovul tăiat în felioare foarte subţiri sau dat pe râzătoare, ca să aibă timp să fiarbă în acest interval scurt de timp. Cureţi şi toci ghimbirul şi prazul.

Pui uleiul la încălzit într-o crăticioară aşezată pe foc mic. Când uleiul e suficient de cald, dai drumul în el seminţelor de fenicul şi chimen.

Le laşi să pocnească 4-5 secunde, apoi adaugi prazul şi ghimbirul. După 4 minute pui şi coriandrul şi feniculul pulbere (măcinat). Amesteci. Stingi focul după încă 1 minut.

Când lintea şi legumele au fiert, adaugi amestecul de ulei cu condimente. Mai laşi să fiarbă 3-4 minute, adaugi mărarul verde tocat şi închizi focul.

Laşi să stea acoperit cu capac încă 10 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.