Mâncare de jambon şi varză
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare de jambon si varza din: cartofi, unt, varza creata, ceapa, supa de legume, jambon, fasole boabe si sos.
- 1 kg de cartofi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi
- 25 g de unt
- 1/2 varză creaţă, tăiată bucăţi
- 1 ceapă, tăiată în felii fine
- 100 ml supă de legume
- 175 g de jambon, rupt în bucăţi
- fasole boabe în sos tomat
- sosul preferat, pentru servit
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă cu sare până se frăgezesc, se scurg, apoi se lasă un pic pe foc ca să se evapore umezeala cam 3 minute.
Intre timp, se topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie mare de teflon, apoi se adaugă varza şi ceapa şi prăjesc 2 minute. Se adaugă supa şi se fierbe 5 minute, până ce legumele încep să se înmoaie.
Se adaugă jambonul şi cartofii, se amestecă şi se împing în tigaie, ca să se taseze uşor. Se prăjeşte 8 minute, până ce baza a prins o culoare aurie şi devine crocantă. Se încinge grilul.
Se pun bucăţi din untul rămas ici-colo, apoi se dă sub gril, până ce prinde o culoare aurie şi devine crocantă. Se serveşte cu fasole fiartă şi ketchup, după preferinţe.
Mâncare de jambon şi varză
Pofta buna!