Mancare de legume cu carnati si piept de pui
PrinteazaMancare de legume cu carnati si piept de pui din: rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, radacina telina, sunca, ardei gras galben, ardei gras roşu, piept de pui, carnati, orez, ulei de masline, supă de legume, foi de dafin, piper negru măcinat, frunze de cimbru, sare.
- 4 roşii mari
- o ceapă mare
- 6 căţei de usturoi
- un ardei iute
- 2 rădăcini de ţelină
- 200 g şuncă
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras roşu
- 400 g piept de pui
- 200 g cârnaţi
- 300 g orez
- 4 linguri ulei de măsline
- 700 ml supă de legume
- 2 foi de dafin
- piper negru măcinat
- o lingură frunze de cimbru
- sare
Mod de preparare:
Roşiile se pun intr-un vas cu apă care fierbe un minut, apoi se scot şi se lasă la răcit. Se decojesc, iar pulpa se taie în cubuleţe.
Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se taie mărunt. Ţelina se taie şi ea pătrăţele, iar ardeii graşi se taie în felii subţiri.
Pieptul de pui, şunca şi câmăciorii se taie şi ele mărunt.
Puiul se prăjeşte în i două linguri de ulei de măsline şi se sărează. Se adaugă peste pui cârnaţii şi şunca, se lasă câteva minute, amestecându-se, apoi se ia tigaia de pe foc.
Intr-un vas termorezistent, pus pe aragaz, se încălzeşte uleiul de măsline rămas şi se adaugă ceapa, ţelina, ardeii graşi, ardeiul iute şi usturoiul.
Se completează cu pulpa de roşii, carnea, frunzele de dafin şi cimbrul. Se pun sare şi piper, orezul şi supa de legume şi se lasă la fiert cam trei minunte, acoperindu-se cu capacul.
Vasul se ia de pe foc şi se pune la cuptorul preîncălzit, pentru încă 30 de minute sau până orezul devine moale. Adăugaţi supă, dacă e nevoie.
Mancare de legume cu carnati si piept de pui
Pofta buna!