Mancare de legume si carne la cuptor
PrinteazaMancare de legume si carne la cuptor din: cartofi, copane, ceapa, morcovi, porumb, mazare, ardei gras, pasta de tomate, piper, ulei, condimente, sare si apa.
- 3 cartofi mari
- 7 copanele (sau copane si piept de pui)
- 2 cepe potrivite
- 2 morcovi mai mari
- 1 cutie porumb fiert
- 1 mana mazare verde (din conserva)
- 1 conserva ciuperci sau proaspete
- 1 ardei gras colorat
- 2 linguri pasta de tomate
- condimente
- un varf cutit de piper
- ulei
- 250 ml apa
- 1 lingurita rasa de sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi morcovii şi îi tai rondele subţiri.
Pregăteşti tava şi pui ulei în funcţie de mărimea tăvii, în aşa fel încât să fie suficient pentru coacere. Aşezi cartofii şi morcovii pe fundul şi marginile tăvii.
Tai ceapa peştişori şi o aşezi dispersat peste legume.
Ciupercile scurse de zeamă le tai felii şi le distribui uniform, apoi pui porumbul şi mazărea printre legume, împreună cu ardeiul gras tăiat cubuleţe.
Torni 250 ml de apă. Desfaci carnea de pe copănele, o tai fâşii, o presari cu 3 linguriţe rase de mirodenii şi o aşezi deasupra.
Pregăteşti un sos din pasta de tomate, 6 linguri de apă, 6 linguriţe rase de mirodenii şi piper.
Adaugi în sos aproximativ o linguriţă rasă de sare (după gust) şi ornezi mâncarea cu acest sos.
Dai tava la cuptor 40 de minute, acoperită cu capac, la foc mare, apoi 20 de minute, la foc mic, fără capac.
Mancare de legume si carne la cuptor
Pofta buna!
Vreau si eu