Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor

Printeaza

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor

Ingrediente:

  • câte 200 g carne de vacă, viţel şi spată de porc
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă mare
  • 500 g cartofi
  • 1 tulpină de praz
  • 150 g ţelină
  • 300 g morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 250 g varză albă
  • verdeaţa de la 1 ţelină
  • 1 lingură ulei
  • nucşoairă rasă
  • 1 linguriţă maghiran uscat
  • 600 ml supă
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor: Incingeţi cuptorul la 180°C. Tăiaţi carnea cuburi mai mari. Condimentaţi-o cu sare şi piper. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o.

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i rondele. Pregătiţi legumele.

Tăiaţi prazul inele. Tăiaţi ţelina, morcovii şi ră­dăcina de pătrunjel cubuleţe. Tăiaţi varza fâşii, iar verdeaţa de la ţelină inele.

Incingeţi uleiul într-o tavă de friptură mai mare. Căliţi ceapa.

Aşezaţi şi restul in­gredientelor în straturi. Condimentaţi fie­care strat cu sare, piper, nucşoară şi ma­ghiran.

Turnaţi supa. Acoperiţi tava cu un capac.

Daţi mâncarea la cuptor circa 90 de minute, iar la final condimentaţi-o în­că o dată după gust, cât mai picant.

Pre­gătiţi verdeaţa (pătrunjelul, eventual ma­ghiranul), tocaţi-le mărunt şi presăraţi-le peste mâncare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.