Mancare de legume cu carne de vita
PrinteazaMancare de legume cu carne de vita din: dovlecel, ardei gras, rosii, ceapa, vanata, carne de vita, patrunjel, marar, usturoi, suc de rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu copt, curăţat
- 2-3 roşii
- 1 ceapă
- 1 vânătă curăţată
- 300 g carne tocată de vită
- pătrunjel şi mărar verde
- 6 căţei de usturoi
- 200 ml suc de roşii
- sare şi piper măcinat
Mod de preparare:
Pregăteşti legumele, le cureti si le maruntesti.
Intr-un vas pui puţin ulei, înăbuşi ceapa şi apoi carnea tocată, la foc potrivit, circa 15 minute, până ce apa din carne se evaporă.
Apoi adaugi pe rând legumele şi încorporezi totul în compoziţia cu carne tocată.
Piperezi şi sărezi după gust, adaugi sucul de roşii şi căţeii de usturoi pisaţi.
Uniformizezi compoziţia cu ajutorul unei spatule şi pui deasupra rondelele de roşii.
Acoperi vasul şi îl introduci în cuptor pentru 30 de minute.
Mai laşi 5-10 minute în cuptor fără capac, ca să capete o crustă uşor crocantă.
Serveşti preparatul cu smântână şi cu puţin pătrunjel verde tocat fin.
Mancare de legume cu carne de vita
Pofta buna!