Mancare de legume cu ciuperci, cimbru si patrunjel
PrinteazaMancare de legume cu ciuperci, cimbru si patrunjel din: fasole verde, morcov, dovlecel, cartofi, ciuperci, ţelină, usturoi, ceapă, ardei gras, broccoli, amestec mexican de legume (congelate), suc de roşii, sare, piper, patrunjel, cimbru.
- 300 g fasole verde
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 4-5 ciuperci
- 1 ţelină mică
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 4-5 bucheţele de broccoli
- 200 g amestec mexican de legume (congelate)
- 4-5 linguri suc de roşii
- sare
- piper
- cimbru verde
- pătrunjel
Mod de preparare:
Speli fasolea verde, îi rupi codiţele şi o tai în bucăţi mai mici. Cartofii curăţaţi şi spălaţi îi tai în cuburi mici.
Pui un vas cu apă şi sare la fiert şi când aceasta dă în clocot adaugi fasolea, cartofii şi amestecul mexican (mazăre, porumb, ardei gras, morcov). Laşi totul să fiarbă 10 minute.
Tai bastonaşe morcovul, ţelina, ardeiul gras şi dovlecelul. Ceapa o tai peştişori, iar usturoiul şi ciupercile în felii subţiri. Le căleşti apoi în 2-3 linguri ulei, timp de 8-10 minute.
Peste ele adaugi şi legumele fierte mai de vreme, împreună cu o jumătate de cană din apa în care au fiert.
Pui şi sucul de roşii, apoi potriveşti gustul cu sare şi piper. Laşi să fiarbă încă 8-10 minute sau până scade puţin zeama.
La sfârşit, pui şi bucheţelele de broccoli, pe care le-ai fiert înainte timp de 8 minute în apă cu sare.
Amesteci de fiecare dată foarte uşor, să nu striveşti legumele. Serveşti ghiveciul cald sau rece, presari frunze de cimbru verde şi pătrunjel tocat.
Cu cât pui mai multe legume, cu atât iese mai gustos.
Pofta buna!