Mâncare de legume coapte cu năut
PrinteazaO reteta de mancare de legume coapte cu naut din: dovleac, conopida, pastarnac, ulei de masline, seminte de chimion, ardei iute, naut, iaurt dietetic, patrunjel si coriandru.
- 1 dovleac mic de placinta, tocat in bucatele
- 1 conopida, desfacut in buchetele
- 2 pastarnaci mari, taiati in sferturi pe lungime
- ulei de masline
- 1 lingurita seminte de chimion
- 1 lingurita de ardei iute strivit
- 800 g de naut din conserva, scurs si clatit
- 4 linguri de iaurt dietetic
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat mare
- 1 legatura mica de coriandru, tocat mare
pentru servit:
- orez, cuscus sau lipii
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se amestecă dovleacul, conopida şi păstârnacul cu două linguri de ulei de măsline, sare şi piper. Se răsfiră amestecul într-o tavă mare.
Se ţine la cuptor 25 de minute, până ce legumele s-au pătruns bine şi au o culoare aurie.
Se prăjesc seminţele de chimion şi ardeii iuţi. Jumătate din acest amestec se pune într-o tigaie cu năutul şi se încinge. Se striveşte parţial şi se păstrează cald.
Se amestecă restul de chimion şi de ardei iuţi cu două linguri de ulei de măsline, sare şi piper, pentru a obţine un dressing.
Se combină iaurtul şi verdeaţă cu năutul, apoi se asezonează. Se servesc legumele cu năutul pisat, peste care se picură dressing de ardei iute. Se serveşte cu orez, cuşcuş sau lipii.
Mâncare de legume coapte cu năut
Pofta buna!