Mâncare de legume cu măsline
PrinteazaMâncare de legume cu măsline din: ciuperci, masline, ardei grasi, ardei iute, rosii, dovlecel, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper, iaurt, menta.
- 500 g ciuperci
- 200 g masline
- 4 ardei grasi
- un ardei iute
- 4 rosii
- un dovlecel
- doua cepe rosii
- 4 catei de usturoi
- o lingura cu pasta de tomate
- doua fire de rozmarin
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- iaurt
- menta
Mod de preparare:
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi sau se lasă întregi.
Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii mari. Ardeiul iute se spală, se taie rondele subţiri şi se pun lângă ardei.
Dovlecelul se spală, se taie înjumătăţi, apoi felii. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc cinci minute apoi se scot într-un bol. Se pun în loc dovlecelul, ciupercile şi ardeii, se călesc zece minute, apoi se scot.
Se aşază într-o tavă, se presară măslinele, ceapa şi usturoiul, se pun din loc în loc felii de roşii şi se presară cu frunze de rozmarin.
Se condimentează, se amestecă, se toarnă deasupra pasta de tomate dizolvată în puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30-45 de minute.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii potrivit de groase.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori sau felii subţiri.
Mâncare de legume cu măsline
Pofta buna!