Mancare de legume

Printeaza

O reteta de mancare de legume din: cartofi, morcovi, vinete, telina, dovlecei, ardei grasi, rosii, piper, usturoi, patrunjel verde si condimente.

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 vinete
  • 2 telina potrivite
  • 3 dovlecei
  • 3 ardei grasi
  • 5 rosii
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 lingurite condimente

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele şi le tai felii (carto­fii, ţelina, vinetele, dovleceii). Presari cu sare feliile de vinete să-şi lase zeama şi apoi le laşi la scurs. Razi morcovii, cureţi roşiile şi ardeii şi tai toate legu­mele cubuleţe. Pui uleiul în vas, apoi feliile de cartofi şi puţină apă şi îi laşi la înăbuşit timp de 10 minute.

Adaugi morco­vul ras, 1/2 ardei, iar deasupra pui feliile de vânătă spălate şi scurse, usturoiul feliat, iar ardei, jumătate din roşii, ustu¬roi, felii de dovlecel, pătrunjel tocat, roşii şi piper.

Dai vasul la foc mic, până începe să fiarbă. Scuturi vasul, mai pui 1 cană de apă, adaugi 2 linguriţe de condimente, acoperi vasul şi-l dai la cuptor, la foc potrivit. Nu amesteca!

Mancare de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.