Mancare de linte cu ardei si rosii

Printeaza

Mancare de linte cu ardei si rosii din: linte, ceapa alba, morcov, usturoi, rosii (pot fi şi din conservă), ardei sau gogosar, sare, ulei de masline, foi de dafin.

Ingrediente:Macare de linte cu ardei si rosii

  • 500 g linte
  • 2 cepe albe potrivite
  • 1 morcov
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 roşii (pot fi şi din conservă)
  • 1 ardei sau gogoşar
  • sare
  • 5-6 linguri ulei de măsline
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare:

Alegi lintea şi o pui în apă rece. Legumele curăţate le dai prin blender, apoi le înăbuşi în ulei de măsline, timp de 3-4 minute.

Scurgi lintea şi o pui peste legu­me, adaugi apă caldă, sare şi laşi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.

Mai adaugi apă caldă când scade, cât să acope­re lintea, iar când este aproape fiartă, pui foile de dafin. Serveşti mâncărica de linte cu o salată de sezon sau murături. Grecii o ser­vesc cu feta

 

Pofta buna! 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.