Mancare de linte cu ardei si rosii
PrinteazaMancare de linte cu ardei si rosii din: linte, ceapa alba, morcov, usturoi, rosii (pot fi şi din conservă), ardei sau gogosar, sare, ulei de masline, foi de dafin.
- 500 g linte
- 2 cepe albe potrivite
- 1 morcov
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 roşii (pot fi şi din conservă)
- 1 ardei sau gogoşar
- sare
- 5-6 linguri ulei de măsline
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Alegi lintea şi o pui în apă rece. Legumele curăţate le dai prin blender, apoi le înăbuşi în ulei de măsline, timp de 3-4 minute.
Scurgi lintea şi o pui peste legume, adaugi apă caldă, sare şi laşi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.
Mai adaugi apă caldă când scade, cât să acopere lintea, iar când este aproape fiartă, pui foile de dafin. Serveşti mâncărica de linte cu o salată de sezon sau murături. Grecii o servesc cu feta
Pofta buna!