Mancare de linte cu ciuperci

Printeaza

Mancare de linte cu ciuperci din: linte, morcov, ceapa, ulei, ciuperci, sare, piper, cimbru, marar, usturoi, vin alb.

Ingrediente:

  • 100 g linte roşie
  • 1 conservă linte
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 400 g ciuperci proaspete
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml supă de legume
  • mărar verde
  • usturoi
  • 100 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Tocăm ceapa julien, iar morcovul se spală, se curăţă şi se rade pe răzătoarea mare. Spălăm bine lintea roşie şi o scurgem.

Scurgem lintea din conservă, o clătim, apoi o scurgem din nou. Punem ceapa şi morcovul la călit în tigaie cu o lingură de ulei de măsline.

Când încep să se înmoaie, se adaugă usturoiul, care se fierbe până îşi lasă şi el aroma, apoi stingem cu vinul călduţ şi supa de legume.

Punem lintea roşie deja scur­să, foaia de dafin, cimbru, sare şi piper şi lăsăm să fiarbă 10 minute.

Se adaugă şi lintea din conservă şi lâsăm să mai fiarbă până zeama scade suficient.

Intre timp curăţăm ciuper­cile şi le punem la călit în restul de ulei.

Punem capacul 2-3 minute, apoi luăm capacul şi le lăsăm să scadă, amestecând din când în când.

Când este gata, presarăm sare, piper măcinat şi măra­rul tocat fin. Se aşază în farfurii mai întâi lintea, apoi se pun ciupercile.

Se poate orna cu fire de mărar verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna mancarea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.