Mancare de linte cu conopida
PrinteazaMancare de linte cu conopida din: conopida, linte, ceapa, curry, usturoi, supa, pasta de tomate, mazare, frunze de coriandru.
- 500 g conopidă
- 200 g linte roşie uscată
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe curry
- 750 ml supâ de legume
- 2 linguri pastă de tomate
- 120 g mazăre congelată
- 2 linguri frunze de coriandru tocate
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, usturoiul şi conopida. Tai mărunt ceapa şi usturoiul.
Desfaci conopida în bucheţele pe care le pui în apă cu sare.
Incălzeşti într-o tigaie, la foc mediu, 5 linguri de supă de legume şi pui la fiert pentru 5 minute ceapa şi usturoiul.
Adaugi lintea, supa de legume rămasă, curry şi pasta de roşii.
După ce au ajuns la punctul de fierbere, acoperi vasul cu un capac şi continui fierberea la foc mic, pentru 15 minute.
Creşti intensitatea focului la mediu, adaugi conopida şi le fierbi acoperit, timp de 8-10 minute, până se înmoaie legumele.
Poţi să fierbi separat câteva bucheţele de conopidă, ca să rămână albe, pentru decor.
In ultimele 2 minute de fierbere, pui şi mazărea.
Stingi focul şi presari frunzele de coriandru tocate. Usor de preparat si foarte gustoasa.
Mancare de linte cu conopida
Pofta buna!