Mancare cu linte si crenvursti
PrinteazaO reteta de mancare de linte cu crenvursti din: linte, telina, morcovi, cartofi rosii, ceapa, foi de dafin, unt, faina, sare, piper, otet de vin alb si crenvursti.
- 250 g linte cu bob mare
- 1 radacina de telina
- 2 morcovi
- 3 cartofi rosii
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- sare
- piper
- 2-3 linguri otet de vin alb
- 8 crenvursti
Mod de preparare:
Se lasa boabe de linte sa se inmaoie in apa rece peste noapte. Se pregatesc legumele: se taie marunt telina, morcovii, cartofii si ceapa.
Intr-o oala se dau in clocot circa 700 ml apa si se adauga legumele, lintea scursa de apa in care s-a inmuiat si foile de dafin.
Se lasa sa dea in clocot, se acopera cu un capa si se mai lasa sa fiarba circa 30 de minute la foc moale. Din cand in cand se amesteca si eventual se mai toarna apa. Se prepara rantasul: se topeste faina, se caleste putin pana se rumeneste usor.
Se scoate un polonic din apa in care a fiert lintea si se stinge rantasul. Se adauga la supa de linte si se mai lasa sa fiarba fara capac circa 10 minute, astfel ca supa sa se ingrasa putin.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si otet. Se adauga crenvurstii si se incalzesc in zeama 5 minute. Se orneaza cu frunzulite de patrunjel.
Mancare cu linte si crenvursti
Pofta buna!