Mâncare de linte cu lămâie
PrinteazaMancare de linte cu lamaie din: linte, ulei de masline, ceapa, morcov, frunze de telina, lamaie, supa vegetala si sare.
Ingrediente:
- 400 g linte
- 3 linguri cu ulei măsline
- 1 ceapă mică
- 1 morcov
- 3-4 frunze ţelină
- 1 lămâie
- 1 l supă vegetală
- sare
Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa şi morcovul şi le călim în trei linguri cu ulei de măsline preţ de 2-3 minute.
Spălăm lintea în 2-3 ape, o scurgem şi o adăugăm în tigaie peste mixul de morcov şi ceapă. Amestecăm şi lăsăm pe foc mic încă 3-4 minute.
Adăugăm treptat supa. Acoperim cu capac şi lăsăm lintea să fiarbă la foc mic pentru 40-45 de minute.
Când este complet fiartă, punem sare după gust, frunzele de ţelină tocate mărunt şi coaja rasă de lămâie. Stingem focul şi servim.
Mâncare de linte cu lămâie
Pofta buna!