Mancare de linte si naut

Printeaza

Mancare de linte si naut din: linte, naut, ceapa, morcovi, bulion, usturoi, cimbru, oregano.

Nautul are multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă și diabet, datorită conținutului său bogat în fibre și carbohidrați complecși care ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, este o sursă excelentă de proteine ​​și minerale, care ajută la menținerea sănătății oaselor și a mușchilor.

Lintea este bogată în nutrienți precum proteinele, fibrele, fierul, potasiul, vitamina B6 și acid folic. Consumul regulat de linte poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge, la menținerea sănătății sistemului cardiovascular și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, lintea poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv și poate îmbunătăți sănătatea oaselor și a pielii.

 

Ingrediente:

Mancare de linte si naut

  • o conservă mică linte gata fiartă
  • o conservă mică năut gata fiert
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 350 ml supă de legume
  • 3 linguri bulion
  • o linguriţă praf de usturoi
  • o linguriţă cimbru
  • o linguriţă oregano
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • 3-4 fire pătrunjel

 

Mod de preparare:

In ulei, se pune ceapa tocată mărunt la călit si se presară cu sare.

Se adaugă apoi morcovii raşi sau tăiaţi felioare, usturoiul, cimbrul şi oregano.

Se toarnă supa în care s-a desfăcut bulionul şi se lasă la fiert 30 de minute.

Se adaugă lintea şi năutul trecute sub un jet de apă şi bine scurse şi se mai lasă 5 minute.

Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.