Mancare de linte cu orez salbatic
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare de linte cu orez salbatic din: linte, usturoi, ceapa, ulei de masline extravirgin, pulpa de rosii, sare, piper, patrunjel, orez, orez salbatic si mozzarella.
- 150 g linte
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă mică
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 g pulpă de roşii
- sare şi piper
- 2 linguri pătrunjel tocat
pentru orez:
- 100 g orez
- 100 g orez sălbatic
- 300 g ardei gras roşu
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 g mozzarella
Mod de preparare:
Pune lintea într-un castron, acoper-o cu multă apă şi las-o să se înmoaie circa 2 ore. Fierbe cele două feluri de orez 15-18 minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-le.
Curăţă ardeii, taie-i cubuleţe şi căleşte-i într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă orezul şi căleşte în continuare, la foc mediu, încă 4 minute, la tigaia de pe foc şi ţine-o la cald.
Scurge lintea şi fierbe-o circa 20-25 de minute în multă apă cu 1 linguriţă de sare. Scurge-o şi las-o în strecurătoare, încinge într-o tigaie 3 linguri de ulei de măsline şi prăjeşte ceapa tocată şi usturoiul zdrobit.
Adaugă lintea fiartă şi pulpa de roşii. Pune sare şi piper, după gust, şi fierbe totul 10 minute la foc mediu, amestecând frecvent. La sfârşit, adaugă pătrunjelul tocat.
Transferă orezul călit cu ardei într-un vas ceramic ter- morezistent, adaugă lintea şi pune deasupra mozzarella tăia¬tă fâşii subţiri.
Aşază vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C, ţine-1 5-10 minute şi serveşte mâncarea imediat.
Mancare de linte cu orez salbatic
Pofta buna!