Mancare de linte rosie cu vinete
PrinteazaMancare de linte rosie cu vinete din: linte rosie, turmeric, pasta de tamarind, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de curry, vanata, orez, chutney de mango, frunze de coriandru.
Ingrediente:
- 100 g linte rosie, spalata
- 1 lingurita de turmeric
- 1 lingurita pasta de tamarind
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa medie, feliata fin
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 1 bucata de 3 cm de ghimbir, dat prin razatoare
- 1 lingurita pudra de curry
- 1 vanata medie, taiata in felii groase de 2 cm
- orez fiert, chutney de mango si cateva frunze de coriandru, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, pune lintea, turmericul şi pasta de tamarind cu 500ml de apă. Adaugă sare şi fierbe-le 15 minute, până se înmoaie, îndepărtează spuma care se formează deasupra. Intre timp, încinge o lingură de ulei şi căleşte ceapa, usturoiul şi ghimbirul cam 5 minute, până devin aurii.
Adaugă pudra de curry şi mai căleşte-le 2 minute. Toarnă deasupra amestecul de linte şi fierbe-l încă 10 minute. Intre timp, încinge grătarul sau o tigaie-grill. Unge cu restul de ulei feliile de vânătă şi asezonează-le.
Frige-le 2-3 minute pe fiecare parte până se pătrund şi se înnegresc. Serveşte-le împreună cu mâncarea de linte cu orez basmati, chutney de mango şi câteva frunze de coriandru, după gust.
Mancare de linte rosie cu vinete
Pofta buna!