Mancare de linte rosie cu vinete

Printeaza

Mancare de linte rosie cu vinete din: linte rosie, turmeric, pasta de tamarind, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de curry, vanata, orez, chutney de mango, frunze de coriandru.

 

Ingrediente:

  • 100 g linte rosie, spalata
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita pasta de tamarind
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa medie, feliata fin
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 1 bucata de 3 cm de ghimbir, dat prin razatoare
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 1 vanata medie, taiata in felii groase de 2 cm
  • orez fiert, chutney de mango si cateva frunze de coriandru, pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, pune lintea, turmericul şi pasta de tamarind cu 500ml de apă. Adaugă sare şi fierbe-le 15 minute, până se înmoaie, îndepărtează spuma care se formează deasupra. Intre timp, încinge o lingură de ulei şi căleşte ceapa, usturoiul şi ghimbirul cam 5 minute, până devin aurii.

Adaugă pudra de curry şi mai căleşte-le 2 minute. Toarnă deasupra amestecul de linte şi fierbe-l încă 10 minute. Intre timp, încinge grătarul sau o tigaie-grill. Unge cu restul de ulei feliile de vânătă şi asezonează-le.

Frige-le 2-3 minute pe fiecare parte până se pătrund şi se înnegresc. Serveşte-le împreună cu mâncarea de linte cu orez basmati, chutney de mango şi câteva frunze de coriandru, după gust.

Mancare de linte rosie cu vinete

Mancare_de_linte_rosie_cu_vinete

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.