Mancare cu linte in stil oriental
PrinteazaO reteta de mancare cu linte in stil oriental din: cartofi, morcovi, mango, ceapa, usturoi, margarina, pasta de curry, lapte de cocos, supa, linte rosie, naut, patrunjel, menta, smantana si suc de lamaie.
- 1 cartof
- 600 g de morcovi
- 1 mango
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri de margarina pentru prajit
- 2 linguri de pasta de curry
- 400 ml de lapte de cocos
- 400 ml de supa
- 100 g de linte rosie
- 100 g naut (cutie)
- 1 legatura patrunjel
- 4 crengute de menta
- 200 g smantana
- 2 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare:
Curăţaţi cartoful şi morcovii şi tăiaţi-i cuburi de 1 cm. Curăţaţi mango, îndepărtaţi-i sâmburele şi tăiaţi-l cuburi. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le. Incingeţi margarina şi căliţi acolo ceapa şi usturoiul. Adăugaţi pasta de curry.
Incorporaţi cubuleţele de morcov, cartof şi mango. Turnaţi laptele de cocos şi supa, daţi într-un clocot, apoi lăsaţi totul să fiarbă cca. 20 de minute la foc mic.
Spălaţi lintea şi, cu cca. 10 minute înainte ca supa să fie gata, adăugaţi-o. Spălaţi năutul, scurgeţi-l şi adăugaţi-l în mâncarea cu linte şi curry. Spălaţi verdeaţa şi tocaţi-o.
Amestecaţi-o cu smântână şi sucul de lămâie. Serviţi sosul de verdeaţă alături de mâncarea de linte.
Mancare cu linte in stil oriental
Poftă bună!