Mancare cu linte in stil oriental

Printeaza

O reteta de mancare cu linte in stil oriental din: cartofi, morcovi, mango, ceapa, usturoi, margarina, pasta de curry, lapte de cocos, supa, linte rosie, naut, patrunjel, menta, smantana si suc de lamaie.

Ingrediente:Mancare cu linte in stil oriental

  • 1 cartof
  • 600 g de morcovi
  • 1 mango
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de margarina pentru prajit
  • 2 linguri de pasta de curry
  • 400 ml de lapte de cocos
  • 400 ml de supa
  • 100 g de linte rosie
  • 100 g naut (cutie)
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 crengute de menta
  • 200 g smantana
  • 2 linguri de suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carto­ful şi morcovii şi tăiaţi-i cu­buri de 1 cm. Curăţaţi man­go, îndepărtaţi-i sâmburele şi tăiaţi-l cuburi. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le. Incingeţi margari­na şi căliţi acolo ceapa şi usturoiul. Adăugaţi pasta de curry.

Incorporaţi cubuleţele de morcov, cartof şi mango. Turnaţi laptele de cocos şi supa, daţi într-un clocot, apoi lăsaţi totul să fiarbă cca. 20 de minute la foc mic.

Spălaţi lintea şi, cu cca. 10 minute înainte ca supa să fie gata, adăugaţi-o. Spălaţi năutul, scurgeţi-l şi adăugaţi-l în mân­carea cu linte şi curry. Spălaţi verdeaţa şi tocaţi-o.

Amestecaţi-o cu smântână şi sucul de lămâie. Serviţi sosul de verdeaţă alături de mâncarea de linte.

Mancare cu linte in stil oriental

Mancare cu linte in stil oriental

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.