Mâncare de linte cu vinete

Printeaza

Mâncare de linte cu vinete din: linte, canata, morcov, seminte de chimen, usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, telina, lamaie, ulei de masline, menta, sare, piper, patrunjel, castraveti verzi, smantana.

Ingrediente:Mâncare_de_linte_cu_vinete

  • 250 g linte
  • o vanata
  • un morcov
  • seminte de chimen
  • doi catei de usturoi
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • o telina mica
  • o lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • o lingura cu menta tocata
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • castraveti verzi
  • smantana

 

Mod de preparare:

Vânătă se spală, se taie cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Lintea spălată se pune într-o oală, se toarnă apă cât s-o depăşească de două degete, se condimentează şi se pune la fiert la foc mediu.

Se verifică din când în când dacă este gata, mai adăugând apă dacă este nevoie. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt. Ceapa albă, ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă. Se încinge uleiul de măsline, se pun ceapa şi morcovii, cuburile de vânătă şi se călesc zece minute. Se adaugă lintea, sare şi piper după gust.

Se toarnă sucul de lămâie, se adaugă o linguriţă cu seminţele de chimen pisate şi usturoiul tocat. Se presară menta tocată, se amestecă, se mai ţine două minute pe foc, apoi se acoperă cinci minute cu un capac ca să se îmbine aromele.

Se serveste ca atare, presarata cu patrunjel sau cu un sos de smantana cu castraveti.

Mâncare de linte cu vinete

Mâncare_de_linte_cu_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.