Mâncare macedoneană
PrinteazaO reteta de mancare macedoneana din: cartofi, ciuperci, conopida, sfecla rosie, castraveciori murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam, sare, galbenusuri si mustar.
- 3 cartofi
- 100 g ciuperci
- 1 conopidă
- 1 sfeclă roşie
- 2–3 castraveciori muraţi
- 100 g măsline
- 4 ouă fierte tari
- 1 lingură de muştar
- 1 ceaşcă mare de ulei
- 2 ouă crude
- 200 g salam picant
- sare
pentru maioneză:
- 2 gălbenuşuri crude
- 1 lingură muştar
- 1 ceaşcă mare de ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele şi le puneţi la fiert în puţină apă caldă cu sare, timp de 1 oră. Scoateţi legumele, le tăiaţ felii subţiri şi le amestecaţi cu maioneză făcută din ingredientele de mai sus.
Fierbeţi sfecla roşie în coajă, separat, iar ciupercile le căliţi în puţin unt. Amestecul de legume îl săraţi şi îl piperaţi după gust, după care îl puneţi pe un platou mare şi îl înconjuraţi cu felii de ou, fiert tare, măsline fără sâmburi şi felii de castravete murat.
În mijlocul platoului puneţi felii de salam picant, ţinute în ulei fierbinte câteva minute.
Mâncare macedoneană
Pofta buna!