Mâncare de mânzat cu sos

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare de manzat cu sos din: fripturi de manzat, ciuperci, ceapa, faina alba, vin rosu, ulei, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:Mâncare de mânzat cu sos

  • 3 fripturi de manzat
  • 300 g ciuperci champignon proaspete
  • 1 ceapa medie
  • 1 linguria cu faina alba
  • 125 ml vin rosu sec
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Freacă bucăţile de carne cu sare şi piper şi rumeneşte- le câteva minute, pe ambele părţi, în uleiul încins.

Taie ceapa şi pune-o în tigaie după ce scoţi fripturile. Când ceapa capătă o culoare aurie, adaugă făina şi vinul. Amestecă până ce obţii o pastă.

Lasă sosul să dea în câteva clocote, apoi adaugă ciupercile. Ţine-le pe foc până se pătrund.

Intr-o tavă unsă cu ulei, pune fripturile rumenire şi toarnă sosul împreună cu ciupercile, astfel încât să le acopere.

Presară cimbru uscat şi ţine tava la cuptor cam o oră. Serveşte friptura de mânzat cu cartofi cu rozmarin la cuptor.

Mâncare de mânzat cu sos

Mâncare de mânzat cu sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.